Zoekt u een huurwoning in Uithuizen?
De SUW biedt een zeer gevarieerd woningaanbod.

Zoekt u een sociale huurwoning in Uithuizen? De Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) is de woningcorporatie met het grootste woningbezit in Uithuizen.

We bedienen een brede groep inwoners – van jongeren en gezinnen tot en met ouderen -met een zeer gevarieerd woningaanbod. Van gezinswoningen en starterswoningen tot en met seniorenwoningen, in diverse prijsklassen.

Doorlopend komen er woningen in ons bestand vrij. Kijkt u dus regelmatig op deze website! Wilt u aanmerking komen voor één van onze woningen? Dan moet u uiteraard wel ingeschreven staan als woningzoekende. Hoe schrijft u zich in? Dat kunt u doen via de volgende link

Let op: er is een verschil tussen tijdelijke en reguliere verhuur!

U zoekt een huurwoning in Uithuizen? Dan kan de volgende – beetje verwarrende – situatie ontstaan: het kan gebeuren dat u op de SUW-website op de pagina https://suwuithuizen.nl/huren/aanbod/ kijkt en dan ziet dat de SUW op dat moment geen huizen aanbiedt voor verhuur in een bepaalde straat. Maar als u dan verder zoekt via Google, ziet u dat er in die ‘SUW-straat’ wél woningen voor verhuur worden aangeboden! Hoe kan dat, denkt u. Een terechte vraag!

Anti-kraak
In het kader van de versterkingsoperatie worden er in Uithuizen woningen van de SUW gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Als de SUW-huurders uit de te slopen huizen vertrokken zijn, staan de huizen soms nog maanden leeg. Daarom kunnen deze huizen nog voor een beperkte periode verhuurd worden om het kraken van deze woningen tegen te gaan. Bijvoorbeeld aan mensen die slechts tijdelijk een huurwoning willen bewonen.

Inschrijven
Deze tijdelijke verhuur gebeurt door een andere organisatie dan de SUW. Bovendien worden deze woningen, die maar kort bewoond kunnen worden, verhuurd tegen andere voorwaarden dan onze huizen in de reguliere verhuur. Daarom staan deze tijdelijk verhuurbare woningen niet op onze website. Uiteraard kunt u zich op onze website inschrijven voor het huren van een woning voor de reguliere verhuur. U bent van harte welkom!