Thuis in Uithuizen op het Hogeland

Al bijna een eeuw ontwikkelt, verhuurt en onderhoudt SUW woningen in Uithuizen, hoofdplaats en regionaal centrum van de gemeente Het Hogeland. In en nabij het gezellige centrum van dit gemoedelijke dorp, met ruim 5.600 inwoners, vindt u een hoog voorzieningenniveau. Een variëteit aan winkels, horecagelegenheden, basisscholen, voortgezet onderwijs en basisgezondheidszorg.

Gemeente
Het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland staat in het centrum van Uithuizen. Daar kunt u terecht met allerlei vragen over bijvoorbeeld zorg en ondersteuning, onderwijs, kinderopvang en belastingen, maar uiteraard ook voor persoonlijke documenten. Een overzicht van de gemeentelijke dienstverlening en doorverwijzingen vindt u op de website van de gemeente Het Hogeland: www.hethogeland.nl

Gezondheid
Uithuizen heeft meerdere huisartsenpraktijken. Ook vindt u er een apotheek, praktijken voor fysiotherapie, diensten voor bloedafname en trombose en bovendien dienstverleners voor de geestelijke gezondheidszorg.

Onderwijs
Uithuizen heeft diverse basisscholen en ook een instelling voor middelbaar onderwijs, het Hogelandcollege voor dalton-vmbo, tl-havo en lwoo. Op 9 km afstand in Warffum biedt het Hogelandcollege ook havo, vwo en vwo-plus.

Bibliotheek
In de Bibliotheek Uithuizen in het centrum, aan de Schoolstraat, kunt u behalve voor boeken en andere media terecht voor allerlei activiteiten. Activiteiten zoals een taalcafé, een brei- en haakcafé en een quiltcafé. Meer informatie vindt u op https://biblionetgroningen.nl/bibliotheek/uithuizen/79

Verenigingen
Uithuizen kent een bloeiend verenigingsleven. Neem bijvoorbeeld Sport Vereniging Uithuizen, (www.sportuithuizen.nl), Toneelgroep Menkema of de Buurtvereniging Menkema, de Vereniging Voor Volksvermaken Uithuizen (www.vvv-uithuizen.nl), de tennisclub Hefshuizen (www.tchefshuizen.nl) of de voetbalvereniging Noordpool-U.F.C.(www.noordpool-ufc.nl).

Cultuur en recreatie
Ook biedt Uithuizen u diverse culturele en recreatieve mogelijkheden. Neem de Menkemaborg, de best bewaarde borg in het Groningse landschap. Of de dertiende-eeuwse Jacobikerk met een meesterwerk van de wereldberoemde orgelbouwer Arp Schnitger. En wat dacht u van een boeddhistisch klooster? U vindt het allemaal in het verrassend veelzijdige Uithuizen.

Veel groen, licht, lucht en ruimte
Uithuizen ligt in Noord-Groningen, midden in het Hogeland, een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa. Met veel groen, licht, lucht en ruimte. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. In de directe nabijheid van de Waddenzee. Maar ook nabij een van de economisch zich snelst ontwikkelende gebieden van Nederland: de Eemshaven. Kortom: het is goed wonen, leven, werken en ontspannen in en vanuit Uithuizen. De SUW en haar huurders voelen zich hier thuis.